General / L’Atenció Centrada en la Persona
L'Atenció Centrada en la Persona

L’Atenció Centrada en la Persona

L’atenció centrada en la persona és un enfocament innovador que busca millorar la qualitat assistencial dels serveis per a gent gran que necessiten cures.

El concepte de cercar: “una millor actuació assistencial” és això mateix un concepte, si no comptem amb les eines emocionals i com a segon pla les tècniques, que s’han d’aplicar correctament.
A que em refereixo quan s’indica el terme d’eines emocionals, una cosa tan senzilla com tenir EMPATIA, RESPECTE, i PACIÈNCIA, si no coneixem la definició d’aquests termes, i el més important la seva aplicació, qualsevol definició, o estudi, no servirà de res.

Empatia.– Posar-nos en el lloc la persona, com se sent davant de situacions quotidianes.
Respecte.– Respectar els seus hàbits de vida.
Paciència.-Per poder entendre les seves necessitats.

Resumint actuar en funció.

Un altre element important per al benestar de la persona, és la FAMÍLIA, que ha de ser una aportació AFECTIU potentíssim més de ser el principal nexe de connexió amb el seu projecte vital.

Que passa quan la família no brinda aquesta aportació afectiu?

Es converteix en una font de preocupació la qual no es pot ignorar, com a professionals la nostra obligació és dissuadir a una correcta participació per a la millora de l’usuari.
Entendre que els centres o els serveis d’atenció centrada en la persona ha d’estar exclusivament “en mans dels professionals” és una visió incompatible amb aquest model d’atenció, es requereix la participació integral, centre, equip professional i família.

Deixa el teu comentari